Despre speranță

Am făcut parte din naivii care au crezut ca în  1989 nu s-a făcut doar o schimbare de putere ,s-a făcut și o revoluție morala. Vârsta nu m-a făcut mai înțeleaptă,m-a făcut doar sceptica,mi-a distrus entuziasmul. Nu mai cred de mult timp în promovarea celor competenți. Suntem conduși de incompetenți,de corupți,de profitori,de oameni fără valori morale.Probabil nu au fost suficienți 26 de ani pentru schimbarea mentalităților.

Romania a trecut rapid prin etape care in mod normal durau mai mult.Oamenii au învățat economia de piața pe propria piele : începând cu traista cu mărfuri la sârbi sau la turci, au trecut prin experiența șocantă a jocurilor piramidale -CARITAS,FNI, au învățat ce înseamnă privatizarea ,cum se calculează dobânda,ce înseamna un credit in valuta si multe alte lecții dureroase.Unii au profitat de vremurile tulburi,alții s-au saturat și au plecat in lumea larga.

Eu  cred ca o noua generație va schimba lumea. Îmi place când ii vad intransigenți,morali,curajoși,entuziaști.  Nu cred ca cei din politica vor face schimbarea. Ei nu sunt conștienți ca reprezinta trecutul.Pur si simplu lumea se schimba in mod accelerat.Alvin Toffler e mai tare ca Nostradamus. El a descris pas cu pas evoluția ultimilor treizeci de ani. El a scris despre socul viitorului si al treilea val. Noua generație s-a născut într-o lume noua,libera,nu au frustrările noastre,nici mentalitatea de supus.Noi suntem cei care mergem de 40 de ani prin deșert,ei sunt cei care vor schimba lumea.

Această nouă civilizație este atât de revoluționară încât sfidează vechile moduri de gândire, vechile formule, dogme și ideologii, întrucât acestea nu mai corespund  realităților. “Nu putem înghesui lumea embrionară de mâine în spațiile tihnite de ieri. Nici atitudinile sau stările de spirit convenționale nu mai sunt potrivite”. Alvin Toffler.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s